Sødkartoffel-broccoli-“oste”-suppe

Ingredienser
270 g sødkartofler, i tern, skrællede
160 g. løg , finthakket
4 fed hvidløg, finthakket
peber
3,6 dl. vand
10 dl. frosne broccolibuketter (eller friske)
3 spsk. brunt rismel
1,2 dl. nutritional yeast/gærflager
3,6 dl. plantemælk, fx. mandelmælk (afhænger af hvor tyk den er, kræver det måske ½ spsk. ekstra rismel)
2-3 spsk. saft fra syltede agurker (kan erstattes af 1-2 spsk. æblecidereddike + 1 tsk. tørret dild)
evt. 1-2 tsk. liwuid smoke/1/2-1 tsk. røget paprika

 

* hjemmelavet nøddemælk: blend 2,4 dl. rå, iblødlagte (1 times tid) cashewnødder med 7,2 dl. vand (start med lidt vand i blenderen, og tilføj mere og mere. SI det, så der ikke er klumper i. Eller brug en vitamix’er, hvis du skulle være heldig og have sådan en)

 

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovn til 190 grader.
2. Kog kartofler, løg, hvidløg, vand og peber – lad det simre 20 min., til sødkartoflerne er helt bløde.
3. Imens bages broccolien – læg buketterne på bagepapir og bag dem 10-15 min. indtil de begynder at brune. De skal være til at stikke i, men stadig faste.
4. Når sødkartoflerne er kogt, tilsættes rismel og gærflager og mixes. Lad det koge til det fortykner.
5. Tilsæt plantemælk og saften fra de syltede agurker. Rør godt, fjern gryden fra varmen, og blend det med en stavblender, til det er helt smooth. Varm op igen, og når det koger, skru ned og lad det simre 5-10 min., til det bliver så tykt, som ønskes. Rør hele tiden, så det ikke brænder fast i bunden. Hvis det ikke er tykt nok, så tilsæt mere rismel.

 

Originalopskriften er fra The Vegan 8 og kan ses her.

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

5 + 7 =