Den plantebaserede kost

** Få -20% og fri fragt her ved brug af kuponkoden: JUL2017 **

 

Jeg har sammen med læge Tobias Schmidt Hansen skrevet bogen ‘Den plantebaserede kost’, som rummer alt det, du bør vide om kostens betydning for din sundhed.
Vores formål med bogen var at gøre op med de mange misforståelser om ernæring og særligt plantebaseret ernæring og myterne om mælk, og calcium, omega-3 og fisk, kød og protein, mættet fedt, kolesterol og meget andet. Vores ønske var desuden at give en bedre forståelse af, hvilken rolle kosten har vist at have for sygdomsudvikling og vigtigst af alt hvorfor.

Bogen er udformet som et slags opslagsværk, og vi har inddelt den i 5 dele for at give et godt overblik og en rød tråd gennem hele bogen.

1. del er introduktion til forskning, forvirring og danskernes sundhedstilstand. Her går vi nærmere ind på, hvorfor der er så meget forvirring omkring “sund kost”, hvordan man kan undgå at falde for de værste kostmyter, og hvor stor betydning kosten har vist at have i forebyggelsen af kroniske sygdomme.

2. del er en grundigt forklaring og gennemgang af forskellige sygdomsprocesser i kroppen (inflammation, tarmflora, insulinresistens etc.), og hvordan kosten påvirker dem på godt og ondt.

3. del er en gennemgang af fødevaregrupperne (mælk, fisk, fuldkorn m.v.), hvilke vi anbefaler, hvilke vi ikke anbefaler og hvorfor.

4 del er opsummering og en gennemgang af vores anbefalinger i forhold til Fødevarestyrelsens kostråd. Her stiller vi os kritiske over for de officielle anbefalinger og udfordrer dem med vores 10 optimale kostråd baseret på alt den evidens, vi har gået igennem i bogen.

5. del er den praktiske, hvor vi viser, hvordan man kan leve mere plantebaseret, hvilke gode alternativer der findes, og hvordan man kan ændre sine måltider. Afslutningsvis har vi inkluderet en opskriftssamling med nemme, sunde, rent plantebaserede opskrifter.

Bogen går altså grundigt igennem, hvordan den rette kost kan forebygge en række kroniske sygdomme, hvordan nogle fødevarer kan beskytte mod diabetes 2, gigt, hjertekarsygdomme, kræft og meget mere, og selvfølgelig også hvorfor nogle fødevarer og kostformer kan øge risikoen for de selv samme sygdomme.

Bogen er udgivet ved Muusmann forlag, og findes hos boghandlerne.  Du er også meget velkommen til at komme forbi og købe et eksemplar i en af mine klinikker i Rungsted eller på Østerbro.

 

 

Med denne bog får du en dybdegående forståelse for, hvorfor kosten har så stor betydning for vores helbred

 

 

 

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage undtagen fredag
Sankt Kjelds Plads 6
2100 København Ø

KLINIK I RUNGSTED - Åben fredage
Rungsted Bytorv 1
2960 Rungsted Kyst

Følg mig på Facebook - og få klar besked og tips om sund kost

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2017

Kontakt

12 + 7 =