MARIA FELDING

KLINISK DIÆTIST, CAND. SCIENT. KLINISK ERNÆRING

Følg på Facebook her

 

Følg på Instagram her

 

Som klinisk diætist arbejder jeg med sammenhængen mellem ernæring, sundhed og sygdom, og hvordan man via kosten kan få en sundere hverdag og et sundere liv.
Men jeg arbejder lige så meget med, hvordan man kan få genetableret et afslappet forhold til mad, slippe madtankerne og blive sat fri fra det kostfængsel, rigtig mange er havnet i efter årevis og atter årevis af restriktive kure og regel-baseret spisning. 

 

Jeg kan godt forstå, hvis du synes, ernæring er en jungle…!

Følger man lidt med i ernæringsdebatten, er det svært ikke at ende forvirret og nærmest opgivende. Mit job og formål er at hjælpe dig ud af forvirringen og give dig den grundlæggende viden, der er nødvendig for, at du ikke har lyst til at give op, når du læser en ny overskrift, der siger det stikmodsatte af gårsdagens. Ernæring er uhyre spændende, og der er meget at opnå selv ved små ændringer i den mad, man vælger.

Helt konkret indebærer mit job bl.a. følgende:

  • at udvide dit kendskab til kostens betydning for din sundhed (hvilket oftest også betyder at aflive en MASSE myter)
  • vejlede dig i, hvordan du kan bruge kosten som redskab til at forebygge eller behandle livsstilssygdomme såsom diabetes 2, leddegigt, åreforkalkning, tarmsygdomme, overvægt m.v.
  • sørge for, at kosten dækker alle næringsstofbehov og samtidig tager hensyn til eventuelle allergier, problemstillinger (fx. irriteret tarm, ældre med ringe appetit) eller særlige behov (spædbørn fx).
  • hjælpe med at give et mere naturligt forhold til mad. Fx i forbindelse med en spiseforstyrrelse heriblandt forstyrret spisnings, overspisninger m.v. eller efter årevis med vægttabsforsøg, hvor alle tanker har været centreret omkring vægt, kalorier, protein osv. 
  • give hjælp og støtte hele forløbet igennem. Det kan være virkelig svært at ændre tankemønstre og mange års madvaner. – ikke mindst pga. den madkultur, vi har i dag.
  • og mange mange flere ting

 

Min baggrund

Uddannet klinisk diætist fra Professionshøjskolen Metropol, 2010. Autoriseret af Sundhedsstyrelsen samme år, og medlem af Foreningen af Kliniske Diætister (FAKD).
Uddannet cand. scient. i Klinisk Ernæring fra Det Biovidenskabelige Fakultet, LIFE, Københavns Universitet, 2013.
Selvstændig klinisk diætist siden 2014.
Ernæringsskribent for bl.a. Lægemagasinet,  Dansk Vegetar Forenings medlemsblad ‘Vegetaren‘ og magasinet “Børn og Fritid“.
Certificeret i low FODMAP diæten til behandling af irritabel tyktarm af Foreningen af Kliniske Diætister 2014.
Certificeret i plantebaseret ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies & ECornell.
Vinder af Mikkel Hindhede-prisen 2017, udgivet af Dansk Vegetarisk Forening
Medstifter af og næstformand i Dansk Selskab for Livsstilsmedicin

Diplomer

“DEN PLANTEBASEREDE KOST – ny udgave””

 – KAN KØBES HER, I MINE KLINIKKER ELLER HOS BOGHANDLERNE

Jeg har sammen med læge Tobias Schmidt Hansen skrevet bogen ‘Den plantebaserede kost’, som rummer alt det, du bør vide om kostens betydning for din sundhed. Læs meget mere om bogen, og hvorfor du bør læse den her.

“Sår og sårbehandling, en grundbog i sygeplejen”

– af Susan Bermark og Britta Østergaard Melby

Sammen med overlæge Mikael Bitsch har jeg skrevet ernæringsafsnittet i den nye grundbog – “Sår og sårbehandling, en grundbog i sygeplejen”.

Grønne spirer – alt om vegansk ernæring til børn

– af Maria Felding

I 2019 udkom min bog ‘Grønne spirer’ om vegansk ernæring til gravide, ammende, spædbørn, småbørn og ældre børn. Udover ernæringsinformation indeholder den også 50 næringsrige og børnevenlige opskrifter af kogebogsforfatter Mia Sommer. Læs mere her.

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

7 + 8 =