MARIA FELDING

KLINISK DIÆTIST, CAND. SCIENT. KLINISK ERNÆRING

 

Som klinisk diætist arbejder jeg med sammenhængen mellem ernæring, sundhed og sygdom, og hvordan man via kosten kan få en sundere hverdag og et sundere liv.

Kosten er et fantastisk redskab! Jeg elsker at vise folk, hvor stor betydning kosten rent faktisk har, og hvordan kosten kan bruges i behandlingen af forhøjet kolesterol, diabetes og insulinresistens, irriteret tarm, gigt, forhøjet blodtryk og meget meget mere. Det er altid værd at finde ud af, om netop din problemstilling kunne afhjælpes via kostændringer.

Jeg kan godt forstå, hvis du synes, ernæring er en jungle…!

Følger man lidt med i ernæringsdebatten, er det svært ikke at ende forvirret og nærmest opgivende. Mit job og formål er at hjælpe dig ud af forvirringen og give dig den grundlæggende viden, der er nødvendig for, at du ikke har lyst til at give på, når du læser en ny overskrift, der siger det stikmodsatte af gårsdagens. Ernæring er uhyre spændende, og der er meget at opnå selv ved små ændringer i den mad, man vælger.

Helt konkret indebærer mit job bl.a. følgende:

  • at udvide dit kendskab til kostens betydning for din sundhed (hvilket oftest også betyder at aflive en MASSE myter)
  • vejlede dig i, hvordan du kan bruge kosten som redskab til at forebygge eller behandle livsstilssygdomme såsom diabetes 2, leddegigt, åreforkalkning, tarmsygdomme, overvægt m.v.
  • sørge for, at kosten dækker alle næringsstofbehov og samtidig tager hensyn til eventuelle allergier, problemstillinger (fx. irriteret tarm, ældre med ringe appetit) eller særlige behov (spædbørn fx).
  • hjælpe med at give et mere naturligt forhold til mad. Fx i forbindelse med en spiseforstyrrelse eller efter årevis med vægttabsforsøg, hvor alle tanker har været centreret omkring vægt, kalorier, protein osv.
  • give hjælp og støtte hele forløbet igennem. Det kan være virkelig svært at ændre tankemønstre og mange års madvaner. – ikke mindst pga. den madkultur, vi har i dag.
  • og mange mange flere ting

 

Min baggrund

Uddannet klinisk diætist fra Professionshøjskolen Metropol, 2010. Autoriseret af Sundhedsstyrelsen samme år, og medlem af Foreningen af Kliniske Diætister (FAKD).
Uddannet cand. scient. i Klinisk Ernæring fra Det Biovidenskabelige Fakultet, LIFE, Københavns Universitet, 2013.
Selvstændig klinisk diætist siden 2014.
Ernæringsskribent for bl.a. Lægemagasinet,  Dansk Vegetar Forenings medlemsblad ‘Vegetaren‘ og magasinet “Børn og Fritid“.
Certificeret i low FODMAP diæten til behandling af irritabel tyktarm af Foreningen af Kliniske Diætister 2014.
Certificeret i plantebaseret ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies & ECornell.

Diplomer

Videnskabelige publikationer og udgivelser

“DEN PLANTEBASEREDE KOST”

 – KAN KØBES HER, I MINE KLINIKKER ELLER HOS BOGHANDLERNE

Jeg har sammen med læge Tobias Schmidt Hansen skrevet bogen ‘Den plantebaserede kost’, som rummer alt det, du bør vide om kostens betydning for din sundhed. Læs meget mere om bogen, og hvorfor du måske bør læse den her.

“Sår og sårbehandling, en grundbog i sygeplejen”

– af Susan Bermark og Britta Østergaard Melby

Sammen med overlæge Mikael Bitsch har jeg skrevet ernæringsafsnittet i den nye grundbog – “Sår og sårbehandling, en grundbog i sygeplejen”.

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage undtagen fredag
Sankt Kjelds Plads 6
2100 København Ø

KLINIK I RUNGSTED - Åben fredage
Rungsted Bytorv 1
2960 Rungsted Kyst

Følg mig på Facebook - og få klar besked og tips om sund kost

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2017

Kontakt

7 + 6 =