Det behøver ikke tage 40 min. og 20 ingredienser at lave en bønnepostej. Alt, du har brug for, er en skål, en stavblender, en dåse bønner og nogle gode smagsgivere 🙂
I stedet for olie bruger jeg vand, plantemælk eller frugt til at give en god, cremet konsistens.
I stedet for olie bruger jeg vand, plantemælk eller frugt til at give en god, cremet konsistens.
Karry-spread (lidt ægge-salat-agtig)
Blend: Hvide bønner, karry, avocado og purløg/karse. Den må gerne være lidt chunky, så blend den ikke for meget
Tofu-tomat-spread
Blend: Semi-blød tofu (prøv også MOri-nu fra House foods (fås i Asian marked) + soltørrede tomater (ikke fra olielage), hvidløg og bailikum
Tofu-peanut-dressing
Den her laver jeg altid til fx. rispapirsruller, eller når mine veninder kommer, og vi bare skal snacke grøntsagsstænger med dip.
1 hel silken tofu (SKAL være silken tofu – fås bl.a. i Meny. Hav den gerne liggende på køl, for ellers kan den have lidt bismag af soja) blendes med et par spsk. peanutbutter, lidt chili (mængden kommer an på, hvor hardcore man er) og så synes jeg, det er lækkert med lidt revet ingefær i. Og hvidløg! Det mangler på billedet – ups.
Her salter jeg med en smule sojasauce, fordi det virkelig fremhæver de andre smage.
Chokolade-kikærte-spread
Blend: Kikærter, kakao, vanilje, dadler, ristede hasselnødder (kan erstattes af andre ristede nødder eller peanutbutter) og appelsin (hvis du ikke kan lide chokolade-appelsin-kombinationen, så udelad appelsin og brug lidt vand/plantemælk som væske).
Oliven-spread
Det fungerer også virkelig godt med blød tofu i stedet for butter beans.