Om Maria
KLINISK DIÆTIST, CAND. SCIENT. KLINISK ERNÆRING
Maria Felding
Som klinisk diætist arbejder jeg med sammenhængen mellem ernæring, sundhed og sygdom, og hvordan man via kosten kan få en sundere hverdag og et sundere liv.
Men jeg arbejder lige så meget med, hvordan man kan få genetableret et afslappet forhold til mad, slippe madtankerne og blive sat fri fra det kostfængsel, rigtig mange er havnet i efter årevis med restriktive kure og regel-baseret spisning.
Følg på sociale medier
`et af mine kerneområder er overvægt.
Hvorfor overvægt?
Overvægt er nok et af de mest misforståede områder inden for sundhed. Den manglende forståelse for årsagerne bag udviklingen af overvægt skaber myter og fejlagtige antagelser. Dette kan ikke kun få en negativ indflydelse på behandlingen af overvægt, det danner også grundlag for en udbredt vægtstigmatisering og polarisering i samfundet.
Mit ønske med mit arbejde med overvægt er bl.a.:
- at skubbe den nuværende forståelse for overvægt i en mere nuanceret og evidensbaseret retning.
- at hjælpe personer med svær overvægt med at få et liv med mere livskvalitet
- øge befolkningens forståelse for, hvor kompliceret overvægt er og hvorfor
- at nedbringe vægtstigmatisering hos den enkelte og i samfundet
Baggrund
Min baggrund
Stud. Msc. Global Health, Københavns Universitet, 2025-
Uddannet klinisk diætist fra Professionshøjskolen Metropol, 2010. Autoriseret af Sundhedsstyrelsen samme år, og medlem af Foreningen af Kliniske Diætister (FAKD).
Uddannet cand. scient. i Klinisk Ernæring fra Det Biovidenskabelige Fakultet, LIFE, Københavns Universitet, 2013.
Selvstændig klinisk diætist siden 2014.
Ernæringsskribent for bl.a. Lægemagasinet
Certificeret i low FODMAP diæten til behandling af irritabel tyktarm af Foreningen af Kliniske Diætister 2014.
Certificeret i plantebaseret ernæring fra T. Colin Campbell Center for Nutrition Studies & ECornell.
Vinder af Mikkel Hindhede-prisen 2017, udgivet af Dansk Vegetarisk Forening
Videnskabelige publikationer og udgivelser
En ulige kamp – derfor er det så svært at vedligeholde et vægttab, Muusmann forlag, 2024
Alt om vegansk ernæring til grønne spirer, Muusman forlag, 2019
Den plantebaserede kost, Muusmann forlag, 2016 og revideret udgave 2020.
Low FODMAP diæt vs. mælkeyrebakterier til behandling af irriteret tarm:
Ehealth: Low FODMAP diet vs Lactobacillus rhamnosus GG in irritable bowel syndrome
Low FODMAP diæt til behandling af inflammatorisk tarmsygdom og irriteret tarm:
Low FODMAP Diet Reduces Irritable Bowel Symptoms and Improves Quality of Life in Patients With Inflammatory Bowel Disease in a Randomized Controlled Trial