Fiberrig og knasende mysli
Mysliprodukter og morgenmadsprodukter er generelt en jungle at finde rundt i.
Mit råd er: ignorer forsiden (!) og gå efter følgende min 10 % kostfibre, max 10 % sukker.
Siden alle mine yndlings mysli-produkter er gået ud af produktion, så måtte jeg jo selv finde frem til en sund og lækker opskrift, og den kommer her
Ingredienser
1,2 dl. vand
90 g. tørrede dadler (ca. 14 af de små)
1,5 tsk. vaniljeekstrakt
1 tsk. kanel
4,8 dl. grovvalsede havregryn
75 g. rosiner
65 g. mandler, grofthakkede
Fremgangsmåde:
Læg dadler, kanel og vanilje i blød i vandet mindst 15 min.
Forvarm ovnen til 120 grader. Beklæd en bageplade med bagepapir.
Mix havregryn, rosiner og mandler i en skål. Blend dadlerne, til massen er helt smooth.
Mix det hele sammen med en gaffel, og fordel det i et tyndt lag på bagepapiret (der skal ikke være nogen klumper).
Bag på midterste rille ca. 30 min. Tag det ud, rod lidt rundt i det og bag yderligere 25-30 min., til det er fint og gyldenbrunt.
Lad det køle helt af, så det bliver rigtigt knasende.
Smager såå godt med fx. soyayoghurt og hindbær eller med Alpro kokosdrik og bananer
Tip: Brug 1 dl. mysli + 1 spsk. knuste hørfrø + 1 håndfuld bær, og så er du oppe på godt 10 gram kostfibre allerede fra morgenstunden
Opskrift fra Straight Up Food. Original opskrift ses her.
Diætist Felding
MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410
KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø
Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost
Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien
GENVEJE
© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021