Spinat-falafel-wraps!
Der er masser af måder at lave falafler på. Disse er lavet med dåsekikærter, så man ikke behøver forberede noget, og bagt i ovnen, så man undgår friturestegning. ?
Ingredienser
Falafler:
ca. 1 dåse kikærter, drænet
0,8 dl. frisk koriander/persille
0,6 + 0,6 dl. havregryn
1 mellemstort løg, i tern
4 fed hvidløg
1 spsk. tahin (sesamsmør)
1 spsk. citronsaft
1 tsk. spidskommen
lidt salt og peber
2 spsk. sesamfrø
2,4 dl. frisk spinat
2,4 dl. revne gulerødder
Tahin-sauce:
0,6 dl. tahin
2 spsk. citronsaft
vand efter behov
sort peber
Tilbehør
Fuldkornswraps
Rødkål
Tomater
Rucola
Revne gulerødder
Frisk koriander
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 180 grader. Læg bagepapir på en bageplade.
Put falafel-ingredienserne (undtagen gulerødder, sesamfrø og 0,6 dl. havregryn) i en blender og blend, til det er helt smooth.
Put det i en skål og tilsæt resten. Mix det samme og hvis det er for vådt, så tilsæt lidt flere havregryn.
Form dem til falafel-kugler og læg dem på bagepapiret og drys med lidt ekstra sesamfrø.
Bag dem i onen 30-40 min. Vend dem efter 20-30 min. Jo længere tid, de bager, jo sprødere bliver de.
Imens laves saucen blot ved at mixe alle ingredienserne sammen.
Put det hele i nogle fuldkornswraps og SPIS!
Opskriften er fra The Tasty K og kan ses her.
Diætist Felding
MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410
KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø
Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost
Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien
GENVEJE
© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021