Ristede kikærter!

 

Ristede kikærter er en genial måde at få flere bælgfrugter ind i kosten. De kan bruges som snack, på salater, på suppe eller som en lille ekstra ting i madkassen. Husk at de jo kan krydres forskelligt, fx. spicy som vist, mere sødt med garam masala krydderi eller med citronskal og forskellige krydderurter.

Ingredienser

1 dåse kikærter
1 tsk. løgpulver
1 tsk. røget paprika
1/2 tsk. cayenne peber
evt. 1/2 tsk. salt

Fremgangsmåde

Dræn kikærterne og fordel dem på bagepapir. Mix dem med krydderierne.
Bag dem 30-35 in. på 200 grader. Tag dem ud, når de er gyldne.
De bliver mest crispy, når de får 35 min., men de bliver også meget nemt brændte deromkring, så hold godt øje!

 

Nogle gange synes jeg, kikærterne bliver lidt gummi-agtige, når de bliver kolde. Hvis du også oplever dette, har en af mine patienter et super tip – hun gør sådan her:

1. Kikærter udblødes og koges (40 min)
2. Marinade: 1/4 dl tamari, hvidløgspulver, løgpulver, Cayennepeber (pas på) og spidskommen. Mængden reguleres efter hvor mange kikærter man laver af gangen.
2. Lav marinaden, så den ‘hænger’ nogenlunde fast på de kogte og varme/lune/styrkelse kikærter. Der må ikke være for meget væde.
3. Kikærterne spredes ud på bagepladen.
4. Stil pladen i en kold ovn og tænd på 200 grader (varmluft). Lad dem bage i 25 min. Skru ned til 150 grader (stadig varmluft) i ca 20 min.
5. Sluk ovnen og ta’ kikærterne ud, når de er sprøde.

Opskriften er fra Nest and Glow og kan ses her.

Smokey Roast Chilli Chickpeas

Smokey Roast Chilli ChickpeasFULL RECIPE – http://www.nestandglow.com/healthy-recipes/smokey-roast-chilli-chickpeas

Opslået af Nest and Glow på 14. september 2016

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

4 + 15 =