Kikærteomelet

 

Det er faktisk overraskende nemt at lave omelet – uden æg 🙂 Jeg plejer at bruge kikærtemel og vand (og en meget varm slip-let-pande, så hænger det ikke fast selv uden olie). Har ikke prøvet med linsemel, og jeg har heller ikke fundet det i DK. Jeg vil ikke råde til blot at blende rå linser, da jeg formoder, at dette kan give mavepine. Det kikærtemel, man køber, er ikke råt, og derfor er det bedre at bruge.

Ingredienser

1,2 dl. kikærtemel (hedder også besan mel eller gram mel)
1,6 dl. mandelmælk/plantemælk
1/2 tsk. bagepulver
1/2 tsk. kala namak/sort salt (giver en æggeagtig smag. Det er reelt pink og ikke sort, meget forvirrende)
1/2 tsk. sort peber
1/2 løg, hakket
0,8 dl. broccolibuketter
0,8 dl. skårne champignon

 

Fremgangsmåde

Bland kikærtemel, plantemælk, bagepulver, sort salt og peber. Varm panden godt op, og steg grøntsagerne nogle minutter, til broccolibuketterne er blevet lidt blødere. Hæld kikærteblandingen over og gik den et par minutter på hver side.
Top med avocado, tomat-tern, grøn salat, rugbrød eller lign.

Opskriften er fra The Tasty K og ses her:

Vegan Omelette

Vegan OmeletteFULL RECIPE: http://thetastyk.com/2016/02/16/vegan-omelette/

Opslået af The Tasty K på 21. februar 2016

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

2 + 14 =