Dadel-sirup
I stedet for at bruge industrielt forarbejdet sirup eller andet sødme-middel, hvor alle næringsstofferne er fjernes, kan man lave sin egen dadelsirup – der kun består af dadler og vand. Super nemt!
Ingredienser
500 g. medjooldadler (de store saftige), klippet i halve
Fremgangsmåde
Put dadlerne i en food processor og tilsæt 2 spsk. kogende vand og blend indtil, det bliver til en helt smooth dadelmasse.
Put massen i et glas m. låg og lad det stå på køl. De holder én uge på køl, og 2 mdr. på frost.
Obs – hvis du bruger alm. tørrede dadler (fx. dem fra Urtekram), så brug i stedet 400 g. I stedet for at blende dem med det samme, så kog dem i vand og lad dem simre 20 min. Dernæst blendes de (uden kogevandet) som de andre og sættes på køl.
Opskriften er fra Forks over Knives og kan ses her.
Diætist Felding
MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410
KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø
Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost
Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien
GENVEJE
© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021