Curry Crusted Cauliflower
Blomkål er simpelthen så alsidig – den kan bruges til alt fra rå snacks, blendet til blomkålsris, stegt i wok, dyppet i mix af kikærtemel, vand og krydderimix og stegt helt sprød eller som her – ovnbagt med marinade, der gør ydersiden helt sprød 😃
Ingredienser
Ovnbagte grøntsager
5 dl cherrytomater
5 dl. grofthakkede squashstykker
5 dl. grofthakkeede løgstykker
5 dl. grofthakkede auberginestykke
evt. lidt salt
1 spsk. spidskommen
1 spsk. garam masala
1,2 dl. vand
1 stort blomkålshoved (fjern blade og stok)
Curry Crust
2,4 dl. soltørrede tomater (lad dem gerne ligge lidt i blød i noget vand, så de er nemmer at blende)
5 cm. ingefær
3 fed hvidløg
saften fra 1 lime
1 rød chili
1 spsk. garam masala
1 spsk. spidskommen
1,2 dl. kokosmel
evt. lidt salt
1 lille bundt koriander
Tilbehør
Brune eller vilde ris
Fremgangsmåde
Put grøntsagerne i et stort ovnfast fad/silikonefad
Hæld krydderierne og vand over og bland rundt. Top med blomkålshovedet.
Put alt til curry crust’en i en blender og blend til en pasta. Smør den ud over blomkålen med hænderne, læg den tilbage i fadet med resten af grøntsagerne. Put sølvpapir over og bag fadet ca 1 time på 180 grader.
Tag det ud af ovnen, skær blomkålen i skiver og server med brune eller vilde ris.
Diætist Felding
MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410
KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø
Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost
Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien
GENVEJE
© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021