Opfordring: Tjek din/dit barns multivitamin – det er ikke sikkert, den dækker noget som helst…

 

Når man køber en multivitamin, kunne man jo foranlediges til at tro, at den var sammensat, så den dækkede behovet for samtlige vitaminer og mineraler – eller i det mindste dem, det kan være svært at få nok af via kosten. Altså – det er vel det, der er pointen med den?
Særligt børnemultivitaminer må man vel formode er formuleret, så de dækker barnets behov…?
Her må jeg skuffe og sige – det er faktisk langt fra altid tilfældet.


Nogle gange må jeg altså undre mig over, hvordan producenten er nået frem til lige dén sammensætning af næringsstoffer. Såsom når der er 3 gange så meget af et vitamin, vi nemt får nok af i og alt for lidt af noget, de fleste mangler… Det gælder ikke mindst børnemultivitaminer – her er der ofte ikke engang nok D-vitamin i… (!)

Mange veganere vælger et tilskud, hvor producenten har skrevet “vegansk” på forsiden af emballagen. Men med “vegansk” menes ikke nødvendigvis andet, end at tilskuddet ikke noget animalsk. Det betyder ikke, at det er formuleret efter det, der kunne være relevant for en veganer.

Som nogle af jer ved, så anbefaler jeg sådan set ikke, at man tager multivitaminer (1). Men det væsentligste er dog, at man ikke tror, at ens tilskud dækker nogle behov, det ikke gør – særligt når det kommer til de helt små børn.

Jeg har kigget på MANGE tilskud og særligt veganske børnetilskud. Fælles er, at ingen af dem er dækkende, og deres sammensætning afspejler ikke, hvad veganske børn har brug for 

Der er visse vitaminer og/eller mineraler, børn SKAL have fra tilskud – heriblandt D-vitamin og for veganske børn B12. Dernæst kan der være flere andre, der er relevante alt afhængigt af, hvad de spiser, og derfor er det vigtigt, at man er opmærksom, når man vælger blandt de mange forskellige tilskud.

Min opfordring er derfor – tjek din/dit barns multivitaminpille og se, om den indeholder det, du købte den for. Det er ikke sikkert, den indeholder noget af det, og særligt for små børn er dette kritisk 

(Her ville det jo være en hjælp, hvis jeg kunne anbefale et specifikt produkt, men siden det kræver viden om alder, køn, kostvaner, evt sygdomshistorik, så er dette desværre ikke muligt for mig 

1) http://diaetist-felding.dk/artikler/vi-fokuserer-for-meget-paa-vitaminer-og-mineraler

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

11 + 10 =