(se oprindeligt Facebookpost her)

 

 

Jeg har fået utallige henvendelser fra bekymrede danskere, der pludselig er blevet i tvivl om, hvorvidt de nu får GMO via de soyaprodukter, de bruger.
Med al sandsynlighed er svaret NEJ.

Alle produkter med en GMO, skal være mærket med “GMO/genmodificeret”, hvilket betyder, at hvis man er i tvivl, skal man blot se på pakken for at finde ud af, om det fx. er genmodificeret soya, der er anvendt (1).

Personligt har jeg aldrig set et produkt med GMO i ingredienslisten, og jeg tvivler på, at der findes et soyaprodukt til mennesker i DK såsom soyamælk, tofu el lign., der er lavet med genmodificerede soyabønner. Jeg tror ærligt ikke, det ville kunne sælge.

Mange af de nyere soyabaserede produkter såsom soyayoghurt, det nye “hakket”, marineret tofu osv. er lavet af Naturli’ og Alpro. Og de bruger IKKE GMO.
Og bemærk at økologiske produkter ikke må indeholde en GMO.

Så I kan være helt rolige 

Naturli’s ( Plantebevægelsens) udmelding om GMO her:
“NATURLI’ har en skarp holdning til, at råvarerne skal være af høj kvalitet og GMO-fri samt at de ikke er dyrket på fældet regnskovsjord. Dette sikres ved at indgå kontrakt direkte med udvalgte farmere med GMO-fri dyrkning. Endvidere tjekkes – for en ekstra sikkerheds skyld – alle råvarebatch ved hjemkomsten for indhold af GMO.”

Alpro om GMO her:

1)
Fødevarestyrelsen om GMO

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

8 + 7 =