(se oprindeligt Facebookopslag her)

 

Slut med forarbejdet kød i opskrifter fra Kræftens Bekæmpelse

 

“Vores ekspert og seniorforsker Anja Olsen, er helt enig i, at vi ikke skal have opskrifter med bacon og andet forarbejdet kød liggende”

 

 

Tusind tak til Kræftens Bekæmpelse for at tage et vigtigt skridt i den rigtige retning! Endnu mere fantastisk ville være, hvis de andre sundhedsorganisationer fulgte trop og stod sammen om budskabet.
Hermed ville industrien også kunne se nødvendigheden i at udvikle endnu flere alternativer* til kødpålægget, så det ville blive nemmere for danskerne at undgå det – i kantiner, institutioner og ikke mindst på hospitaler.


Baggrund:
I 2015 definerede WHO forarbejdet kød som kræftfremkaldende for mennesker, da det er en overbevisende årsag til udvikling af tyk- og endetarmskræft.
Processed meat was classified as carcinogenic to humans (Group 1), based on sufficient evidence in humans that the consumption of processed meat causes colorectal cancer.
Processed meat refers to meat that has been transformed through salting, curing, fermentation, smoking,or other processes to enhance flavour or improve preservation. Most processed meats contain pork or beef, but processed meats may also contain other red meats, poultry, offal, or meat by-products such as blood.”
Pressemeddelelse fra WHOs kræftagentur ses her.

 


* Vegetabilsk “kød”pålæg fra Økolivet, hos Aldi ses her.
(nr 3 produkt fra venstre er økologisk vegetabilsk “kød”-pålæg lavet på soya, som er et godt alternativ til kødpålæg. Fås I Aldi. Andre gode alternativer ses i kommentarfelt.
Og så må der hellere også lige tilføjes en opskrift på lækon – bacon uden kød 


Opslaget på Kræftens Bekæmpelses Facebookside kan ses her:

 

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

13 + 1 =