(se oprindeligt Facebookopslag her)

 

Rådgiver jeg kun vegetarer?

 

Når folk har set min side, er det meget muligt, at de får en idé om, at jeg måske ikke er helt en standard-diætist  Derfor sker det ofte, at de ringer og spørger, om de skal være veganere, før at jeg kan hjælpe dem.

 

Svaret er naturligvis NEJ – jeg rådgiver ikke kun vegetarer og veganere 
 Det er faktisk kun ca. 5-10 % af mine patienter, der kommer fordi, de gerne vil vide mere om vegansk ernæring.
Mit job er ikke at gøre alle til vegetarer.
Mit job er derimod mange ting – heriblandt:
  • at udvide folks kendskab til kostens betydning for deres sundhed (hvilket oftest også betyder at aflive en MASSE myter)
  • vejlede dem i, hvordan de kan bruge kosten som redskab til at forebygge eller behandle livsstilssygdomme såsom diabetes 2, leddegigt, åreforkalkning, tarmsygdomme m.v.
  • sørge for, deres kost dækker alle næringsstofbehov og samtidig tager hensyn til eventuelle allergier, problemstillinger (fx. irriteret tarm, ældre med ringe appetit) eller særlige behov (spædbørn fx).
  • hjælpe med at få et mere naturligt forhold til mad. Fx i forbindelse med en spiseforstyrrelse eller efter årevis med vægttabsforsøg, hvor alle tanker har været centreret omkring vægt, kalorier, protein osv.
  • give hjælp og støtte hele forløbet igennem. Det kan være virkelig svært at ændre tankemønstre og mange års madvaner. – ikke mindst pga. den madkultur, vi har i dag.
  • og mange mange flere ting

 

Formålet med min vejledning er altså især at give en bedre forståelse for kostens betydning, og derigennem øge folks motivation og lyst til at lægge vanerne om. Hvad de så ender med at spise, er op til dem. Det er dog sjældent, at folk ikke efterfølgende får lyst til at spise (meget!) mere grønt, hvilket jeg formoder er tilfældet efter ethvert besøg hos en kostvejleder:) Eller i hvert fald efter enhver samtale omkring kostens betydning for helbredet.

Så nej, du behøver hverken være vegetar eller veganer før eller efter et besøg i min klinik. Men jeg indrømmer da gerne, at jeg nok ville føle, min vejledning havde fejlet ret grusomt, hvis du gik herfra med en opfattelse af, at det ville være sundt ligefrem at øge indtaget af røde bøffer 

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

11 + 4 =