(se oprindeligt facebookopslag her)

 

Nej, jeg vil ikke opfordre til en lynkur

 

Et meget hyppigt spørgsmål, jeg får i den her periode, er:
“Hey, hvorfor sammensætter du ikke også sådan et slanke-lyn-agtigt-kursus til alle dem, der gerne lige vil smide 5 kg inden sommer???”

 

 

Årsagen til, at jeg IKKE gør det, er ganske simpel:

Jeg kan sagtens forstå ønsket om lige at veje dét mindre, når strandsæsonen kommer. Men jeg har set for mange eksempler på, hvordan dette vægtfokus kan forvandle mad og sultfølelse til noget udelukkende negativt, til at jeg kan være en del af den bølge. Og da slet ikke opfordre til det.
I praksis oplever jeg alt for ofte, at der f.eks. takkes nej til grillede majskolber grundet en forestilling om, at de indeholder “for mange kulhydrater”. Denne tanke vejer tungere end tanken om, at de smager fantastisk og i øvrigt er fulde af næringstoffer og kostfibre. Og det er altså synd. Jeg vil hellere opfordre til, at mad forbindes med næring og nydelse i stedet for blot kalorier og vægt.

Min vejledning vil aldrig kun handle om vægttab. Mit formål er derimod at give dig en grundig og dybdegående forståelse for, hvordan fødevarerne påvirker din sundhed – og heriblandt din vægt – og derudfra forklare, hvordan din kost kan sammensættes mest hensigtsmæssigt.

Et vægttab behøver hverken involvere sult, mangler, kulhydrat-begrænsinger eller skyr og lightprodukter. Vælger du en kur, du ved, du ikke kan leve efter i længden, vil jeg råde dig til at finde en anden løsning. For de ekstra kilo er endnu mere frustrerende anden gang de ryger på.

 

Kort sagt: et hurtigt vægttab er svært at vedligeholde, og det vil uundgåeligt betyde, at fokus sættes på kalorieindholdet frem for næringsindholdet i fødevarerne. Dermed kan det hurtigt blive et meget usundt vægttab. Både fysisk og psykisk.

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

2 + 12 =