Jeg prøver at huske at skrive nogle af de ting ned, mine patienter fortæller. Ofte får de sagt ting, der er så sigende og som inspirerer mig så meget.

Det kan både være de følelser, de har/haft haft omkring mad, men også oplevelser, tanker eller åbenbaringer efter kostændringerne.

Dette citat er jeg vild med, fordi det igen bekræfter, hvor indgroet myten om frugt er, og samtidig hvor stor en lettelse det er, når myten for alvor punkteres. 99% af mine patienter begrænser frugt bevidst, fordi deres tidligere vejledere eller læge har sagt, de bør. Eller fordi det eneste, man hører om frugt er, at det indeholder frugtsukker, som åbenbart “skulle fede” m.v. …🙄

Men fakta er: Frugt er en af de mest sundhedsfremmende fødevarer, vi har.
Det betyder, at en af de mest sundhedsSKADELIGE myter, vi har, er at frugt bør begrænses.

Frugt indeholder frugtsukker – men det er tydeligvis ligegyldigt, idet der i den videnskabelige litteratur er klar konsensus om, at mere frugt i kosten er forbundet med lavere sygdomsrisiko.
Dernæst har frugt en såkaldt anti-obesity-effect. Man tager IKKE på af at spise frugt. Det første, jeg råder mine vægttabspatienter til, er typisk: “spis meget mere frugt!”
Det er der mange grunde til, men den kan I få en anden god gang 😉

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

5 + 8 =