Vegetarisk og vegansk kost

BOOK TID

Vegetarisk og vegansk kost

Vegetarisme og særligt veganisme vinder stor popularitet i Danmark såvel som i resten af Vesten. Øget fokus på klimaforandringer, dyrevelfærd og sundhed trækker folk længere mod en plantebaseret livsstil, og der er efterhånden mange former for grønne kostretninger; raw-food, flexitarisk, plantebaseret, semi-vegetarisk m.v.

Den største udfordring som veganer er at finde hoved og hale i de mange ernæringsmyter omkring vigtigheden af komælk, kød, æg osv. Selv om Fødevarestyrelsen påpeger, at en vegetarisk kost er forbundet med sundhedsfordele, kan man nemt blive usikker på, om man nu kan få dækket sine behov for jern, calcium, B12,  protein osv. udelukkende via planter.

Derudover er mange vokset op med den danske madkultur, og det kan virke overvældende at vælge alle de animalske produkter fra.

En grøn kost kan være super sund, men naturligvis skal den tilrettelægges ordentligt. Derfor er det en god idé at sætte sig grundigt ind i, hvordan man bliver en sund veganer og hvilke fødevarer, der er særligt vigtige. Og om eventuelle tilskud er en god idé (vitamin-B12 bør alle veganere tage tilskud af!).

Hvis du ønsker mere viden om vegansk og vegetarisk kost, madlavning, indkøb, eller blot inspiration – så ring, skriv eller book en tid online og få en konsultation.

Hvis du vil vide MEGET mere om plantebaseret ernæring, så vil jeg anbefale bogen Den plantebaserede kost, jeg har skrevet sammen med læge Tobias Schmidt Hansen. Læs mere om den her.

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

1 + 3 =