Polycystisk ovarie syndrom – PCOs

BOOK TID

Polycystisk betyder ‘mange ægblærer’, og ovarie betyder æggestok. Altså kendetegnes sygdommen ved for mange ægblærer på æggestokkene. 15% af danske kvinder lider af PCOs, og symptomerne er bl.a. uregelmæssige menstruationer, insulinresistens, ustabilt blodsukker, sukkertrang, tendens til fedtlagring omkring taljen (æblefacon), uren hud, øget kropsbehåring, træthed, hovedpine og manglende mæthedsfornemmelse.

Ubehandlet PCOs kan medføre infertilitet, samt øge risikoen for hjertekar-sygdomme og diabetes. Især insulinresistens skaber ubalancer i kroppen, som forværrer PCOs.

I behandlingen af PCOs er kosten et vigtigt værktøj. Hvis blodsukkeret skal blive stabilt, kræver det, at insulinresistensen nedsættes. Altså at man får øget virkningen af insulin, så sukkeret kan komme ud af blodet og ind i cellerne. Desværre er fokus alt for ofte udelukkende på blodsukkeret, og mange tror derfor, de bør følge en low carb eller en kulhydratfattig kost. Det er ikke min anbefaling,

Jeg vil i stedet hjælpe dig med at sammensætte din kost, så du kan få en bedre insulinsensitivitet (nedsætte insulinresistensen) og dermed kan du få lindret de symptomer, et konstant forhøje insulinniveau giver.

Få meget mere at vide ved at booke en konsultation online  eller ring/skriv til mig på 22 27 64 63 eller diaetist@felding.dk.

 

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

3 + 5 =