Morbus crohn og Colitis ulcerosa

BOOK TID

Inflammatorisk tarmsygdom
– morbus crohn (MC) og colitis ulcerosa (UC)

Begge disse tarmsygdomme karakteriseres ved kroniske betændelsestilstande i tarmen med ukendt årsag.  Symptomerne kan være mange og alvorlige og inkludere blodige diarréer, nedsat appetit, ledsmerter, utilpashed, kvalme og mavesmerter.

Tilstrækkelig god ernæring er meget vigtigt for dise lidelser, og det kan være en udfordring af flere årsager. MC og UC kan medføre nedsat appetit, forringet optagelse af næringsstoffer og derudover er kaloriebehovet forhøjet grundet kroppens kroniske stresstilstand.

Tarmen kan reagere på specifikke komponenter i kosten, og derfor er det vigtigt at få gennemgået din kost grundigt for eventuelle problem-fødevarer og andet, der kan genere og forværre dine symptomer.
Jeg vil endvidere hjælpe med at forklare, hvordan kosten kan være med til at forebygge og også være en del af behandlingen af inflammationen i tarmen. Kosten kan være et fantastisk redskab netop til at nedsætte inflammation, da mange stoffer i vores fødevarer virker direkte antiinflammatoriske og derudover bidrager visse fødevarer til en sund mikrobiota eller tarmflora, som er vigtig – især for disse tilstande.

Måske har du hørt, at den såkaldte low FODMAP diæt er en god idé. Det kan det være – men langt fra altid, og jeg vil ikke anbefale, at man blot følger den uden grundigt at have fået gennemgået fordelene og ulemperne ved den. Læs mere om den her.

Ønsker du mere viden om, hvordan din kost kan hjælpe dig, så ring, skriv eller book en tid online til en konsultation.

 

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

6 + 15 =