Kost og kræft

BOOK TID

Kost og kræft

 

Omkring 1 ud af 3 danskere vil i løbet af deres liv blive ramt af kræft. For mænd er den hyppigste kræftform prostatakræft, mens det for kvinder er brystkræft.

Kræft er en sygdom i cellerne, som opstår, hvis cellerne et sted i kroppen begynder at dele sig uden kontrol og uden formål. At celler deler sig er normalt. Men der kan ske fejl, som gør, at de deler sig for meget. Det er ret almindeligt og kan blot vise sig som små godartede knuder. Disse spreder sig ikke, og er ikke kræft.
I en ondartet knude opfører cellerne sig unormalt. Udover at have delt sig for meget, har de dannet en knude og form og udseende er ændret. Her er der tale om forstadier til kræft.

Der er mange faktorer i ens livsstil, som har indflydelse på kræft. Heriblandt kosten. Nogle fødevarer er forbundet med lavere og højere risiko for visse kræfttyper.
Det kan også være svært at spise nok, når du har/har haft kræft. Du kan have synkebesvær, nedsat appetit, kvalme m.v, der gør, at du har svært ved at spise nok og dermed holde vægten. Det er utrolig vigtigt, at du ikke taber dig under kræft, da kroppens immunforsvar svækkes heraf. Derfor er det en god idé at søge hjælp, hvis du oplever problemer med vægten.

Ønsker du mere viden om, hvordan din kost kan hjælpe dig med, så ring, skriv eller book en tid online til en konsultation.

 

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

9 + 6 =