Vegansk røget “laks”
En super nem opskrift, der minder virkelig meget om røget laks – men lavet af gulerødder 🙂 Jeg puttede det i fuldkornswraps m. rucola, guacamole, hummus og rødløg, men det kunne også have været perfekt i en bagel eller med pesto penne 🙂
Ingredienser
7 lange gulerødder
4,8 dl. vand
2-3 spsk. hvid miso (jeg brugte ligh miso, købt Meny)
1,2 dl. æblecidereddike
1 tsk. liquid smoke (fås i Meny)
1 håndfuld tang (jeg brugte 2 plader noritang)
Skræl gulerødderne. Brug en kartoffelskræller til at lave dem til lange strimler.
Blend resten af ingredienserne sammen og hæld i et ovnfast fad eller blot en silikonebrødform el lign.
Læg gulerods-strimlerne ned i marinaden, dæk med sølvpapir og bag dem 20 min. Skru dernæst ned til 100 grader og bag dem endnu 45 min. De skal være bløde uden at være smattede. (jeg bagte dem 1 time på 100 grader).
Lad dem køle af og server.
Hvis du ikke synes, de smager nok, så blend lidt ekstra miso, liquid smoke og/eller 1 ektra tangplade i marinaden, før du sætter det på på køl. Så når det at suge smagen til sig til dagen efter.
Opskriften er fra Greenevi og kan ses her
Diætist Felding
MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410
KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø
Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost
Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien
GENVEJE
© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021