Sød-kartoffel-black-bean-burgere

Ingredienser

2 store sødkartofler
2,4 dl. kogte sorte bønner (ca. 1 dåse, fås fx. i Meny)
2,4 dl. kogt quinoa (måske brune ris som alternativ?)
3 forårsløg, finthakkede
1,2 dl. mandelmel (blendede mandler, ideelt u. skal)
1 tsk. knust spidskommen
1 tsk. paprika
1/4 tsk. hvidløgspulver
lidt sort peber

4 fuldkornsburgerboller (gå efter det orange fuldkornslogo eller et fiberindhold på min- 5 g/100 g., fx fra Levebrød)

 

Fremgangsmåde

1. Forvarm ovn til 190 grader
2. Skær sødkartoflerne i halve, og læg på bagepapir med indersiden nedad. Bag dem ca. 35 min til de er bløde.
4. Skrab kødet ud af sødkartoflen og hæld det i en skål (jeg bruger også skrællen)
5. tilføj de sorte kogte bønner og mos dem sammen med kartoflerne. Tilsæt quinoa, forårsløg, krydderier og mix godt. form dem til 4 bøffer.
6. Steg dem på en slip-let-pande 4-5 mi. på hver side til de er gylden-brune.
7. Server m. fuldkornsburgerboller og godt med grønt

 

 

Opskriften er fra Nourish by Tastemade og kan ses her.

Sweet Potato Black Bean Burger

Sweet Potato Black Bean Burger. Find Recipe: https://taste.md/2iN4Xdb

Opslået af Nourish by Tastemade på 31. december 2016

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

6 + 3 =