Sød-kartoffel-black-bean-burgere
Ingredienser
2 store sødkartofler
2,4 dl. kogte sorte bønner (ca. 1 dåse, fås fx. i Meny)
2,4 dl. kogt quinoa (måske brune ris som alternativ?)
3 forårsløg, finthakkede
1,2 dl. mandelmel (blendede mandler, ideelt u. skal)
1 tsk. knust spidskommen
1 tsk. paprika
1/4 tsk. hvidløgspulver
lidt sort peber
4 fuldkornsburgerboller (gå efter det orange fuldkornslogo eller et fiberindhold på min- 5 g/100 g., fx fra Levebrød)
Fremgangsmåde
1. Forvarm ovn til 190 grader
2. Skær sødkartoflerne i halve, og læg på bagepapir med indersiden nedad. Bag dem ca. 35 min til de er bløde.
4. Skrab kødet ud af sødkartoflen og hæld det i en skål (jeg bruger også skrællen)
5. tilføj de sorte kogte bønner og mos dem sammen med kartoflerne. Tilsæt quinoa, forårsløg, krydderier og mix godt. form dem til 4 bøffer.
6. Steg dem på en slip-let-pande 4-5 mi. på hver side til de er gylden-brune.
7. Server m. fuldkornsburgerboller og godt med grønt
Opskriften er fra Nourish by Tastemade og kan ses her.
Sweet Potato Black Bean Burger
Sweet Potato Black Bean Burger. Find Recipe: https://taste.md/2iN4Xdb
Opslået af Nourish by Tastemade på 31. december 2016
Diætist Felding
MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410
KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø
Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost
Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien
GENVEJE
© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021