Gulerodsmuffins
Ingredienser
3,6 dl. plantemælk
120 g. dadler
1/2 meget moden banan, i skiver
2 x 0,6 dl. rosiner
1 tsk. vaniljeekstrakt/kernerne fra 1 vaniljestang
2,4 dl. havregryn
2 tsk. kanel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. stødt muskatnød
1/8 tsk. stødt nellike
2-3 mellemstore gulerødder
1,2 dl. hakkede valnødder
Fremgangsmåde
Plantemælk, dadler, banan, 0,6 dl. rosiner og vanilje hældes i en lille skål, og stilles til side min. 15 min., så rosinerne kan blive bløde.
Forvarm ovn til 175 grader.
Blend havregrynene. Hæld dem i en skål og bland med kanel, bagepulver, muskatnød og nellike.
Hæld plantemælk,dadler, bananer, rosiner og vanilje i blenderen og blend, til det er smooth.
Rør det i skålen med de tørre ingredienser. Rør forsigtigt de revne gulerødder, de sidste rosiner og valnødder i.
Hæld kagemassen i en silikone-kageform (eller alm. beklædt med bagepapir) og bag 40-45 min. Lad den køle af 10 min og tag den så ud af formen.
Den skal være helt kold ved servering.
Top evt. med denne vanilje-“glasur”
150 g. dadler (9-9- medjool/17 små)
90 g. rå cashews
1 tsk. vaniljeekstrakt
ca. 2 dl. vand
Hæld det hele i en blender og lad det stå ublendet i 45 min. Blend dernæst, så det kan blive helt glat.