Danske favoritter – uden kød ??
I mange danske favoritter er hovedingrediensen rødt kød – dette betyder, at hvis man kan lide dansk mad, får man enten nok lige en tand for meget rødt kød eller også må man undvære sine yndlingsretter. Med mindre man finder nogle gode erstatninger, man kan blive glad for 🙂
Jeg har samlet lidt her, men der er mange mange flere. Se fx. her.
I butikkerne kan man nu få flere forskellige alternativer til hakket kød. Fx. Hakket Veggie fra Naturli, Vego Fars fra Anamma, Vegansk fars fra Hälsans Kök, soyafars fra Urtekram osv. De bruges i de samme retter og giver samme konsistens i retten som hakket kød.
Vegofars og de andre færdigprodukter er gode til travle dage, hvor man måske ikke lige har fået lagt bønner i blød, men lige som det gælder for så meget andet forarbejdet mad, er det ikke noget, jeg anbefaler, man spiser hver dag*. Det er bønner, linser, nødder og grønt til gengæld 🙂
Veggie Stroganoff
– opskriften er fra Naturli’ Foods og kan ses her
Burgerbøffer m. kidneybønner
– opskriften er fra Thomas Erex og kan ses her
Spaghetti bolognese
Opskriften er fra Naturli’ Foods og kan ses her
Thai Curry
Opskriften er fra Naturli’ og kan ses her
Kød(fri)sauce m. hakkede grøntsager, nødder og svampe
Opskriften er fra Plantepusherne og kan ses her
Diætist Felding
MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410
KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø
Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost
Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien
GENVEJE
© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021