INTERVIEW om Den plantebaserede kost

 

Interview i Animas medlemsblad “Dyrenes Stemme”
16. december 2016

 

Hvad inspirerede dig til at skrive Den plantebaserede kost?

Jeg tror, både Tobias og jeg var trætte af den udbredte sundhedsforvirring, der ikke kun er frustrerende for danskerne, fordi ingen kan finde ud af, hvad der er sundt at spise – men det bliver også meget demotiverende overhovedet at prøve at ændre kostvaner, når ingen er enige om, hvad man så skal spise. Det ville vi gerne ændre på. 

Formålet med bogen var, at give danskerne en forståelse for, hvordan vores fødevarer påvirker vores sundhed og hvilke fødevarer, der reelt fremmer vores sundhed – og i særdeleshed hvorfor. Altså hjælpe folk til at få et dybere indblik i ernæringens betydning og derved også få aflivet de mange kostmyter. 

 

Hvad er nogle af dine egne lette livretter/opskrifter?

Sødkartofler og sharonfrugter står højt på listen i hvert fald. Men der er så mange ting, jeg godt er vild med. Alt fra broccoli-smoothies til peanutbutter 😉

 

Hvis folk skulle huske en ting fra bogen, hvad ville det så være?

At spise sundt er ikke kompliceret. Det handler ganske enkelt om at øge indtaget af hele plantefødevarer og nedsætte indtaget af de animalske produkter samt de raffinerede kornprodukter. At fokusere på enkelte næringsstoffer (såsom protein eller kulhydrat) eller enkelte fødevarer (fx. de såkaldte, men vildledende “super foods” produkter) er ikke relevant i en større sammenhæng. Disse budskaber har en stor salgsværdi i – men ingen nogen sundhedsværdi og dermed kun til forvirring. Det handler om at ændre hele kosten – til en plantebaseret kost.

 

Har du et godt tip til hvordan man bedst kommer igang til folk, der ønsker at spise mere plantebaseret?

Det er  vigtigt med tips og inspiration til overgangen. Derfor har vi også et helt kapitel i bogen om netop, hvordan man kan gøre det.

Et par tips:

– fokuser på alle de fødevarer, du vil spise mere af og på de mange gode alternativer til de fødevarer, du plejer at spise: plantemælk, soyayoghurt, hummus, veggie-deller, veggie-fars osv. Det kan hurtigt virke meget negativt og begrænsende, hvis man kun tænker på de ting, man vil skære ned på. 

– tag én dag ad gangen. Ellers kan det virke uoverskueligt. Om du skal have ost, æg, fisk osv. 90 eller 100 % ud af kosten er jo ikke det væsentligste til at starte med. Det finder du ud af hen ad vejen. Hellere tænkte’ jo mere jo bedre’ end ‘alt eller intet’. Hvert grønt skridt er en succes. 

– find inspiration i de mange veganske madblogs – så er der ikke svært at forestille sig, hvad middagsretterne nu skal bestå af 🙂

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

8 + 6 =