“Den plantebaserede kost”

– kan købes her, i mine klinikker eller hos boghandlerne

– skrevet af klinisk diætist Maria Felding & læge Tobias Schmidt Hansen

Share this Post

Jeg har sammen med læge Tobias Schmidt Hansen skrevet bogen ‘Den plantebaserede kost’, som rummer alt det, du bør vide om kostens betydning for din sundhed.
Vores formål med bogen var at gøre op med de mange misforståelser om ernæring og særligt plantebaseret ernæring og myterne om mælk, og calcium, omega-3 og fisk, kød og protein, mættet fedt, kolesterol og meget andet. Vores ønske var desuden at give en bedre forståelse af, hvilken rolle kosten har vist at have for sygdomsudvikling og vigtigst af alt hvorfor.

Bogen er udformet som et slags opslagsværk, og vi har inddelt den i 5 dele for at give et godt overblik og en rød tråd gennem hele bogen.
1. del er introduktion til forskning, forvirring og danskernes sundhedstilstand. Her går vi nærmere ind på, hvorfor der er så meget forvirring omkring “sund kost”, hvordan man kan undgå at falde for de værste kostmyter,  og hvor stor betydning kosten har vist at have i forebyggelsen af kroniske sygdomme.
I bogens 2. del går vi grundigt igennem forskellige sygdomsprocesser i kroppen (fx. inflammation), og hvordan kosten påvirker dem på godt og ondt.
3. del er en gennemgang af fødevaregrupperne (mælk, fisk, fuldkorn m.v.), hvilke vi anbefaler, hvilke vi ikke anbefaler og hvorfor.
4 del. er opsummering og en gennemgang af vores anbefalinger i forhold til Fødevarestyrelsens kostråd. Her stiller vi os kritiske over for de officielle anbefalinger og udfordrer dem med vores 10 optimale kostråd baseret på alt den evidens, vi har gået igennem i bogen.
5. del er den praktiske, hvor vi viser, hvordan man kan leve mere plantebaseret, hvilke gode alternativer der findes, og hvordan man kan ændre sine måltider. Afslutningsvis har vi inkluderet en opskriftssamling med nemme, sunde, rent plantebaserede opskrifter.

Bogen går altså grundigt igennem, hvordan den rette kost kan forebygge en række kroniske sygdomme, hvordan nogle fødevarer kan beskytte mod insulinresistens, gigt, hjertekarsygdomme, kræft og meget mere, og selvfølgelig også hvorfor nogle fødevarer og kostformer kan øge risikoen for de selv samme sygdomme.

Bogen udgives ved Muusmann forlag, og er i butikkerne allerede nu. Du er også meget velkommen til at komme forbi og hente et eksemplar i en af mine klinikker i Rungsted eller på Østerbro.

Når du har læst denne bog er du ikke længere i tvivl om,
hvilken kost der er den mest optimale og hvorfor!