Gode og dårlige måder at få flere bælgfrugter på
Fødevareproducenten kan være en stor hjælp, når vi skal prøve at efterleve de nye kostråd om at vælge bælgfrugter i stedet for kød til aften. Men man skal være opmærksom på, at ikke alle “bønne-produkter” er særlig bønneholdige… og i øvrigt bare ret dårlige produkter rent sundhedsmæssigt.
Vi starter med de dårlige…
De viste produkter er bare et lille udpluk af industriens snedige måder at prøve at “forsunde” ret elendige produkter på.
– i bønnepostejerne er hovedingredienserne vand og kokosolie. Indholdet af mættet fedt er 21 % Nå ja, og så er der lige hældt 8 % bønner i…
– de 4,3 % salt i de der Bean Snacks – det er helt vanvtittigt! Alm. salte peanuts er “kun” 1,1 % salt.
Hele humlen er jo, at bælgfrugterne skal erstatte kødet. Vi skal ikke spise linsechips efter en omgang kødfars. Ej, men really – linsechips?? Nej, nej, nej
Men nu til de gode måder at få flere bælgfruger på 🙂
Fra venstre:
37 % bønner – sådan!
QUINOA – og BØNNEPATÉ fra Spir
Den burde nok snarere hedde ”løg- og quinoapaté”, men det er stadig et fint produkt )
Fås i Netto
Super fedt, at der er en nem måde at lave falafler på, hvor man kan undlade at stege i olie (eller i hvert fald minimere det). Og når det er tørret mix, kan det jo holde i evigheder Har set den i Meny.
Det er nærmest den samme som Spirs.Fås i Meny.
FALAFELFARS fra Irma
Meget interessant – har endnu ikke set den i butikkerne, men det er den første ”burger”, jeg har set, som er lavet på tofu!
(Linser, fuldkorn og krydderier )
Har set den i Meny og vist også i Netto
Glimrende produkt! Og igen kan man her begrænse olien, når man steger
En slags alternativ til ris. Det er naturligvis ikke ideelt, hvis det erstatter fuldkorn i stedet for kødet, men man kunne jo bruge det i en salat fx
Har set den i Meny og vist også i Netto
BØNNEFARS fra Irma
Diætist Felding
MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410
KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø
Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost
Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien
GENVEJE
© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021