Bestemmer landbruget i virkeligheden over,
hvad vi spiser?

 

Preben Vestergaard Hansen, ernæringsekspert og underviser på Metropols ernærings- og sundhedsuddannelse, har skrevet en kort og skarp kronik omkring vores valg af fødevarer og påpeger bl.a. problemerne ved landbrugets (uhensigtsmæssige!) indflydelse på vores kostvaner.

 

 

“Når kød, for eksempel i form af frikadeller og koteletter, er en bærende del af vores aftensmad, kødpålæg som spegepølse i madkassen og fuldfed ost og andre mejeriprodukter på morgenbordet, kunne forklaringen (på vores ringe sundhedstilstand og kostvaner) måske også ligge i den massive politiske og økonomiske støtte, som dansk landbrug har fået gennem 130 år, samt den dygtige forædling og magtfulde markedsføring af landbrugsvarer, vi har oplevet de seneste 50 år.

Når man pludselig produktudvikler og markedsfører fedtfattig bacon, fordi folk er bevidste om at skære på fedtet, men samtidig glemmer at fortælle danskerne, at det er meget salt- og nitritholdigt og noget af det, som myndighederne råder os til at spise mindre af, så kan jeg ikke lade være at tænke på, om dansk landbrug, landbrugsorganisationer med videre ikke også har indflydelse på, hvorfor jeg spiser, som jeg gør.”

HØRT!!
Måden hvorpå industrien prøver/formår at influere vores tankesæt og indkøbsvaner er et kæmpe problem. Andre eksempler på dette har jeg skrevet om bl.a. her, her og her.

 

Se artiklen i Søndagsavisen her.

Diætist Felding

MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410

KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage 
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø

 

Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost


 

Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien

GENVEJE

ARTIKLER

BLOG

INTERVIEWS

OPSKRIFTER

BEHANDLINGER

BOOK TID

FOREDRAG

BOG

OM MARIA

 

© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021

Kontakt

3 + 14 =