Gigt og ledsmerter
BOOK TIDGigt og ledsmerter
Gigt er den mest udbredte kroniske lidelse i Danmark, og ca. hver 8. af os er berørt af det. Der er ca. 200 forskellige former for gigt, og ryglidelser, slidgigt og leddegigt er de mest almindelige.
Slidgigt opstår, når brusken i leddene er nedbrudt i sådan en grad, at knoglerne nu skurer mod hinanden, hvilket kan være yderst smertefuldt og invaliderende.
Leddegigt er – i modsætning til slidgigt – en inflammatorisk, autoimmun sygdom, hvilket betyder, at vores eget immunforsvar uhensigtsmæssig angriber vores egne celler. Her angribes cellerne i leddene, og derved opstår betændelse, og leddene bliver hævede, røde og varme – og meget smertefulde.
Kosten har stor betydning for gigt. Både i forebyggelsen, men også under behandlingen og lindringen af smerterne. Uhensigtsmæssig kost kan føre til overvægt, som forværrer smerterne grundet det derigennem øgede tryk på leddene.
Derudover har kosten også betydning for selve inflammationen, da nogle fødevarer i kosten kan enten hæmme eller øge denne.
Mit råd er at centrere kosten omkring de fødevarer med størst antiinflammatorisk virkning og dermed også minimere indtaget af fødevarer, der indeholder inflammationsfremmende stoffer. Derudover kan vi sammen udarbejde en kostplan, der er sund for dine led, og som samtidig sørger for, du opnår din optimale vægt på en måde, der passer ind i din hverdag.
Ønsker du mere viden omkring, hvordan din kost kan lindre dine smerter, så ring, skriv eller book en tid online og få en konsultation.
Diætist Felding
MAIL diaetist@felding.dk
TELEFON 22 27 64 63
CVR 35185410
KLINIK PÅ ØSTERBRO - Åben alle dage
Kildevældsgade 83 a st tv
2100 København Ø
Følg mig på facebook - og få klar besked og tips om sund kost
Hjemmeside udviklet af Kasper Rebien
GENVEJE
© Alle rettigheder forbeholdes - Maria Felding 2021